İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 21
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Tekniker
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
2008 yılında eğitim öğretime başlamıştır.

Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Rıda Tür
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Öğr. Gör. Bahadır BİRECİKLİ
Tarihçe
2008 yılında eğitim öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
5. Düzey (ÖNLİSANS)
Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS sınavından başarılı olmak ya da öngörülen koşulları sağlamak. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Önlisans eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavında başarılı olmaları halinde, Makine Mühendisliği ile Tesisat ve Enerji öğretmenliği bölümlerine devam edebilmektedir.
Mezuniyet Koşulları
120 AKTS ve endüstriye yönelik çalışmada (staj) başarılı oldukları takdirde mezun olma hakkına sahip olunur.
Mezun İstihdam Olanakları
Programdan mezun olan öğrenciler klima cihazlarının, ticari ve evsel soğutucuların, soğuk depoların, soğuk taşımacılık, endüstriyel tip soğutma gruplarının ve klima santrallerinin, ısıtma ve havalandırma sistemlerinin, şartlandırılmış ortamlarda üretim yapan işletme ve tesislerin v.s montajı, işletilmesi, bakımı ve onarımı ve arızalarının giderilmesi ve tüm bu sistem, makine, ekipman ve tesislerin projelendirilmesi ve tedariklerinin ve malzeme temininin sağlanması gibi işlerde istihdam edilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Ara sınav proje, uygulama, quiz vb. şeklinde yapılabilir. Yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının en az 2.0 olması gerekir.



https://obs.batman.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=44&lang=tr