Halkla İlişkiler ve Tanıtım ( İ. Ö. ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 50
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Meslek Elemanı
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah YILDIRMAZ
Tarihçe
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, özel ve kamu kuruluşlarının halka açık yüzünü temsil ederek kuruma karşı olumlu algıları oluşturmak ve geliştirmek, aynı zamanda diğer pazarlama faaliyetlerine destek olmak için reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler faaliyetlerini planlayıp uygulayabilen, teorik ve teknik altyapısı yüksek ara elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan iki yıllık bir yükseköğretim programıdır. Program kapsamında, kurum ya da ürün/hizmete yönelik imaj ve itibar oluşumuna katkı sağlayabilecek mesajların oluşturulması için araştırma, planlama, uygulama ve değerlendirme süreçlerini içeren ve en etkili biçimde bu süreçlerin işlenmesine yönelik hem kuramsal hem de uygulamalı içeriğe sahip dersler bulunmaktadır.
Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında Önlisans Diploması" derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
Halkla İlişkiler ve Tanıtım programına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile 50 öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programına, LYS puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.
Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar, ÖSYM’nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’ ndan yeterli puana sahip olmaları koşuluyla, üniversitelerin Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Görsel İletişim Tasarım, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları Bölümleri gibi 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin bu programdan mezun olabilmesi için iki şartı yerine getirmelidir. Bu şartlardan biri bölüm derslerinin tamamını alması ve bu derslerden başarılı olmasıdır. Diğer şart ise mezuniyet ortalamasının yönetmelikte yazan ortalamaya eşit veya büyük olmasıdır.
Mezun İstihdam Olanakları
Halkla İlişkiler ve tanıtım bölümü mezunları, reklam ajansları, halkla ilişkiler şirketleri, medya planlama ve satın alma şirketleri, çeşitli kuruluşların reklam ve halkla ilişkiler departmanlarında çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemi, "Ders Planı-AKTS Kredileri" nde ayrıntılı olarak yer almaktadır.



https://obs.batman.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=37&lang=tr