Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim FIRAT
Tarihçe
Batman Üniversitesi Kozluk Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı 2020-2021 Eğitim-Öğretim dönemi itibariyle öğrenci alınmaya başlamıştır. Programın öğrenci Kontenjanı halihazırda dönemlik 40 öğrenci ile sınırlıdır.
Kazanılan Derece
Programdan mezun olan öğrenciler Muhasebe ve Vergi Uygulamaları alanında önlisans diploması almaya hak kazanırlar.
Kabul Koşulları
Lise veya dengi okul mezunu olmak ve Temel Yeterlilik Testin (TYT)'den yeterli puanı almış olmak.
Üst Kademeye Geçiş
Programdan mezun olanlar DGS ile aşağıdaki lisans programlarına devem edebilirler. İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Lojistik Yönetimi, Muhasebe, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği, Uluslararası Finans, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, İktisat, Maliye, Kamu Yönetimi gibi lisans programlarına devam edebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Kozluk Meslek Yüksekokulu'nun Eğitim ve Öğretim Programlarının normal süresi 4 yarıyıldır. Azami yasal süre sonunda programını tamamlamamış öğrencilerin Kozluk Meslek Yüksekokulu ile ilişiği kesilir. Öğrenciler Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programını en çok azami yasal süre içinde tamamlamak zorundadır. Bu süre zarfında öğrencinin, almış olduğu her dersten en az 60 not ortalaması ile başarılı olması, genel not ortalamasının da 60 ve üzeri olması gerekmektedir. 80 Kredi 120 AKTS toplamış olması ve stajını yapmış olan öğrenci bu programdan mezun edilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programından mezun olan muhasebe meslek elemanları, Serbest Muhasebe Bürolarında, Büyük-Küçük işletmelerin muhasebe, finansman, personel bölümlerinde, Yatırım finans kurumlarında, Devlet Kurumlarının muhasebe, personel bölümlerinde ve vergi dairelerinde, Kamu ve özel bankalarda ve ayrıca Mezunlar 4 yıl süre ile bir Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci-Mali Müşavir veya Yeminli Mali Müşavir yanında staj görmeleri ve yapılan sınav sonunda başarılı olmaları halinde Serbest Muhasebeci belgesini ve unvanını alabilirler, isterlerse kendi iş yerlerini açabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Ara Sınav(%40), Final Sınavı(%60) olarak değerlendirme yapılmaktadır. Ayrıca istendiği takdirde derslerde verilen ödevler de değerlendirmeye katılabilmektedir.



https://obs.batman.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1920&lang=tr