Kimya Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Fevzi YAŞAR
Program Başkanı
Öğr. Gör. Yalçın ALTUNKAYNAK
Tarihçe
2012 yılında Batman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bağlı olarak açılan Kimya Teknolojisi Programı 1. Ve 2. Öğretime öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Kimya Teknolojisi Ön Lisansı
Kabul Koşulları

Lise eğitimini tamamladıktan sonra üniversite giriş sınavlarına girip; yeterli puanı almış olmak .
Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans eğitimini tamamlayan mezunlar, ÖSYM'nin düzenlediği DGS (Dikey Geçiş Sınavı)'ndan yeterli puana sahip olmaları koşuluyla, Üniversitelerin Kimya, Kimya Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği Bölümleri gibi 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olabilmek için öğrencilerin; öğretim planında gösterilen zorunlu derslerle, programın öngördüğü 120 AKTS krediyi tamamlayacak seçmeli dersleri alarak, aldığı tüm derslerden başarılı olması, 30 gün süreli staj yapması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir
Mezun İstihdam Olanakları
Mezun olan öğrencilerimiz bir kimya teknikeri olarak kimyasal işleme tesisleri ve çevre, tarım, araştırma ve üretim tesisleri için gerekli olan niteliğe sahiptirler. Kimya sanayi en fazla sayıda kimya teknikeri istihdam eden sektördür; çevre, malzeme bilimi, polimerler, elektronik, biyoteknoloji, tüketici ürünleri, nano teknoloji, eczacılık ürünleri ve petrokimya gibi ilgili sektörlerde çalışma fırsatı bulurlar
Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar, ölçme ve değerlendirme "Batman Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği" esas alınarak yürütülür. Sunulan dersin içeriğine göre ve ilgili öğretim elemanı tarafından bilgi formunda belirtilmek koşulu ile ara sınav, final, kısa sınav, sunum, ödev, proje , uygulama gibi değişik ölçme araçları bu sürece dâhil edilebilir. Bu araçların başarıya etkisi %30 ile %70 arasında değişebilir. Bir öğrencinin final sınavına girebilmesi için teorik derslerde %70, pratik derslerde ise %80 devam zorunluluğunu yerine getirmiş olması önkoşulu aranmaktadır. Başarı notu, yarıyıl içi çalışmaları ve final notu esas alınarak saptanır. Devam zorunluluğunu bir kez yerine getiren öğrencinin o dersten kalması durumunda tekrar devam zorunluluğu aranmaz. Yüksekokulun ilgili kurulu tarafından kabul edilen geçerli bir mazereti olan öğrenciler için mazeret sınavı uygulanır.



https://obs.batman.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1844&lang=tr