İnşaat Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 50
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
programın hedefi,inşaat mühendisliği ile ilgili ileri düzey bilgilerin verilmesi yanında, araştırma, tasarım ve uygulama yetenekleri kazandırmaktır. Böylece; yönetsel becerilere sahip, yaratıcı, kendisini geliştiren, sosyal yönü de kuvvetli, topluma yarar sağlamayı ilke edinmiş mezunlara sahip olabilmektir

BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Hayrettin DEMİR
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Turğut KAYA
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Deniz ATİÇ
BEK Üyeleri
Öğr. Gör. Necim KAYA
Program Başkanı
Öğr. Gör. Cafer YAZICIOĞLU
Tarihçe
Dicle üniversitesi Batman meslekyüksek okulu olarak eğitim ve öğretime devam ederken 2007 yılından beri Batman üniversitesi Meslek yüksek okulu inşaat teknolojisi olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Mezun olacak öğrencilere alanında ön lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YGS sınavından başarılı olmak ya da öngörülen koşulları sağlamak. Yabancı uyruklu öğrencilerin kabul koşulları her akademik yılın başlangıcında üniversitenin web sayfasında ilan edilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Ön lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenci, Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili programlarda öğrenim görebilir.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, 30 günlük mesleki eğitim stajı yapılması mezuniyet için şarttır.
Mezun İstihdam Olanakları
İnşaat Bölümü mezunu meslek elemanları; baraj, yol, hava alanı, konut vb yapı inşaatlarında aktif olarak görev alan, kontrollük hizmeti veren firmalar ile kamu ya da yerel yönetimlerin; doğal kaynak, ulaştırma/karayolu, yapı bölümleri ve malzeme test laboratuarlarında teknik eleman olarak çalışan meslek grubunu oluşturmaktadır. Karayolu, köprü, baraj, havaalanı, su getirme/dağıtma sistemleri ve konutlardan ticaret merkezine kadar tüm yapıların planlama, proje, yapım ve kontrol aşamalarında teknik eleman olarak önemli bir rol oynamaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
öğrenciler her ders için ara sınav,2.vize(uygulama) ve yarıyıl sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %25,2.vize katkısı%25 yarıyıl sınavının katkısı %50 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda o yarıyıla ait bütünleme sınavına girebilir.



https://obs.batman.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=1842&lang=tr